31.05.2016 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

В Україні знизили ставки акцизного збору на вживані авто

Верховна Рада тимчасово знизила ставку акцизного податку на вживані автомобілі до рівня ставок на нові авто.

За законопроект №3251 проголосували 237 народних депутатів, передає Економічна правда.

Зокрема, пропонується знизити ставки акцизу на вживані авто до 0,102 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 1000 куб. см; 0,063 євро для авто з двигуном об’ємом до 1500 куб см; 0,267 євро – до 2200 куб. см; 0,276 євро – до 3000 куб. см; 2,209 євро для авто з об’ємом двигуна понад 3000 куб. см.

Згідно з пояснювальною запискою, до 31 грудня 2018 року встановлюються знижені ставки акцизного податку на легкові авто та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі.

Також знижені ставки встановлюються на інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.

Як наголошується, «ставки акцизного податку, встановлені цим законом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та державою-агресором по відношенню до України, або ввозиться з території такої держави-окупанта та/або з окупованої території України.

Також ставки не застосовуються на авто вироблені до 1 січня 2010 року та ті, що ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки тощо.

Радник мера Києва Дмитро Білоцерківець привітав прийняття закону та відзначив, що відтепер жителі прикордонних регіонів, які часто їздять на не розмитнених автомобілях, не будуть змушені раз на кілька місяців ганяти автомобілі через кордон назад в Європу, а зможуть легалізувати свої автомобілі. 

Социальные комментарии Cackle