26.11.2015 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Свято до нас приходить: Що чекати українцям від торгових мереж в найближчі дні

З 1 грудня в магазинах Києва стартують новорічні розпродажі. Торговельні мережі використовують цей час, щоб збути товар за високою ціною, тому що перед святами люди купують одяг для себе і на подарунки. Ціни спустять на 10-20%.

Про це розповів консультант по шопінгу Вадим Сітуха.

“Перші великі знижки варто чекати в п’ятницю, 27 листопада. Популярна серед американців Чорна п’ятниця тепер стає модною і в Україні. Знижки пропонують магазини косметики, одягу та взуття, побутової техніки і навіть будівельних матеріалів. Для одних це можливість скупити все, що потрібно перед святами. Інші використовують цей день, щоб дешевше купити подарунки для рідних і друзів напередодні свят “, – розповів він.

За словами Сітухі, у грудні магазини почнуть спускати ціни на одяг і взуття. “На початку грудня великих знижок чекати не варто. Магазини використовують цей час, щоб збути товар за високою ціною. Бо перед святами люди купують одяг для себе і на подарунки. Ціни спустять на 10-20%. Після Дня святого Миколая одяг подешевшає на третину. За півціни щось купити зможемо після Різдва. У січні-лютому зимову колекцію будуть розпродавати зі знижкою до 70-90% “, – зазначив експерт.

За півціни, зазначив він, будуть розпродавати куртки, дублянки і шуби, що на третину подешевшають. Скоріше за все ціну спустять на рукавички, шапки і шарфи. Зараз у магазинах тривають міжсезонні розпродажі. Багато одягу і взуття з осінньої колекції буде продаватися разом із зимовим, так його магазини ще не встигли збути. Однак Сітуха підкреслив, що міжсезоння розпродажі багато бутиків провалили.

“Ціни високі. Навіть зі знижкою кофти по 600 гривень кияни купують неохоче. Курточки в бутиках – по 3-4 тисячі. Дешевше замовити одяг в інтернет-магазині. Багато киян купують речі на польських, німецьких та американських сайтах. Навіть враховуючи те, що долар і євро подорожчали, а крім одягу доведеться заплатити ще й за доставку, люди охоче купують одяг там, а не вдома “, – сказав Сітуха.
Социальные комментарии Cackle