26.11.2015 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Ще один банк в Україні відправили на ліквідацію

Національний банк (НБУ) ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ “Інтеграл-банк”.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Національний банк 25 листопада по пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняла постанову №816 про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ” Інтеграл-банк “, – йдеться в повідомленні.

Інтеграл-банк був визнаний проблемним в серпні 2015 року через невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками і кредиторами.

Після віднесення ПАТ “Інтеграл-банк” до категорії проблемних були встановлені факти невідображення їм в бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством термін. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно і в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів.

Тобто всупереч вимогам ст.58 закону “Про банки і банківську діяльність”, якою встановлено обов’язок власників істотної участі банку приймати своєчасні заходи для запобігання настання неплатоспроможності банку, у банку не було зроблено своєчасних заходів щодо достатньої фінансової підтримки ПАТ “Інтеграл-банк”.

Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів правління Національного банку було зобов’язане 15 вересня 2015 прийняти рішення про віднесення Інтеграл-банку до категорії неплатоспроможних.

На виконання вимог ст. 34 розділу VII закону “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб” виконавчою дирекцією ФГВФО наступного робочого дня введена тимчасова адміністрація і призначено уповноважена особа Фонду для її здійснення.
Социальные комментарии Cackle