19.03.2015 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Росiя внесла до "чорного списку" понад 200 iноземцiв - ЗМІ

У чорні списки іноземних громадян, яким може бути заборонено в'їзд до Росії, увійшли понад 200 осіб.

Більша їх частина – політики, чиновники й антиросійськи налаштовані громадські діячі країн Євросоюзу, частину списку становлять також громадяни США, повідомляють"Известия" з посиланням на джерела, близькі до МЗС РФ.
Як зазначається, список іноземних громадян, які можуть отримати відмову на в'їзд в РФ, за чисельністю дзеркально відображає аналогічні чорні списки Євросоюзу і країн НАТО.

Перше місце за кількістю таких громадян займають США - понад 60 осіб.

З найбільш впливових фігур в ньому виявилися заступник помічника президента США з національної безпеки Керолайн Аткінсон, помічники президента США Деніел Пфайффер і Бенджамін Роді, лідер фракції більшості в конгресі США Гаррі Рід, спікер палати представників конгресу США Джон Бейнер, голова сенатського комітету з закордонних справ Роберт Менендес, сенатори Мері Лэндрю, Джон Маккейн, Деніел Коутс.

В інших країнах кількість громадян, які не зможуть потрапити в Росію, коливається в середньому від 10 до 20 осіб.
Наприклад, у Канаді під санкції потрапили 13 провідних політиків.

У їх числі радник прем'єр-міністра з зовнішньої та оборонної політики Крістін Хоган, керівник апарату прем'єр-міністра Уейн Вутерс, заступник керівника апарату прем'єр-міністра Жан-Франсуа Трамбле, спікер палати громад парламенту Ендрю Шир та інші.

Велика частина списків є закритою.

Водночас видання, з посиланням на неназваного високопоставленого співрозмовника, також вказує, що списки можуть бути розширені.

"Якщо вони продовжать проявляти активність в санкціях, то ми пустимо в хід нові чорні списки, які підготували диппредставництва", - відзначило джерело.
Социальные комментарии Cackle