02.07.2015 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

За п’ять місяців 2015 року надходження до загального фонду бюджету Трускавця становлять 111,2%

Про це сьогодні, 2 липня, доповів на засіданні виконавчого комітету начальник фінансового управління міської ради Микола Федоричак. Ще вищий показник надходжень коштів до спеціального фонду бюджету міста. Він становить 114,5% плану 5-ти місяців. Позитивна тенденція, зазначив Микола Федоричак збереглася і в червні.

Головну увагу доповідач зосередив на проблемних питаннях наповнення міської скарбниці. Головне серед них - невиконання планових показників податку на доходи фізичних осіб, який складає значну частину податкових надходжень. У січні - травні податку та збору на доходи фізичних осіб надійшло в сумі 10043,2тис.грн, що становить 88,7 відсотка до надходжень за відповідний період 2014 року та 87,4 відсотка до плану на п’ять місяців. Зменшили надходження даного податку такі найбільші платники: ТзОВ «Міжнародна клініка відновного лікування» на 972,3тис.грн; ЗАТ СГК «Дніпро – Бескид» на 68,3тис.грн. На недопоступлення податку на доходи фізичних осіб вплинула заборгованість по зарплаті, яка станом на 01.06.2015 року по місту склала 441,3 тис. грн. Крім цього, має місце наявність недоїмки по даному податку в сумі 613,3тис.грн, а також повернення податкового кредиту –150,2 тис. грн. Серед негативних факторів – значне скорочення персоналу низки відомчих оздоровниць та переведення працівників на неповні оклади.

Не виконує в повному об’ємі свої зобов’язання перед місцевим бюджетом й держава - станом на 01.06.2015 року надійшло субвенцій з державного бюджету лише 93,9% плану. Проте у місті забезпечується своєчасна виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ, проводяться інші першочергові видатки. На жаль, через обмежений фінансовий ресурс медичної та освітньої субвенції у 2015 році недостатньо коштів для виплати індексації заробітної плати працівникам міської лікарні та загальноосвітніх начальних закладів міста.

Виконавчий комітет Трускавецької міської ради інформацію про виконання бюджету міста за січень-травень 2015 року взяв до відома та схвалив низку заходів , спрямованих на забезпечення в повному обсязі потреби коштів на заробітну плату та оплати за спожиті енергоносії. Відповідальними за їх виконання названо начальника Трускавецького відділення Дрогобицької ОДПІ Р.Коржа, заступника міського голови В. Бодак та керівників бюджетних установ міста.
Социальные комментарии Cackle