24.06.2016 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У ТРУСКАВЦІ ВІДКРИЛИ ЛІТНІЙ СЕЗОН ОЗДОРОВЛЕННЯ ДЛЯ ДІТЕЙ

16 червня офіційно було відкрито інтеграційний табір у місті Трускавець, організований БФ «Карітас СДЄ УГКЦ».

Табір гостинно прийняв більше ніж 70 осіб зі Східної України, зокрема з Донецької області, а також дітей із нашого міста, сусідніх міст Самбора й Трускавця та інших міст Львівської області віком від 4 до 13 років. До табору завітали не лише діти, а й їхні вихователі, які беруть активну участь в організації  дозвілля. А от, наприклад, вихователь наймолодшої групи Мар’яна завітала до табору разом зі своїми чотирма дітлахами:

«Ми приїхали зі Львова, для мене було важливо, щоб мої діти насичено і активно  провели літні канікули, і коли я дізналася про цей табір, одразу зрозуміла, що вони повинні бути тут. Потім ще й виникла ідея долучитися до них у ролі вихователя.  Для мене це також  і відпочинок, оздоровлення і діти завжди під наглядом», - розповідає Мар’яна Бастрікова, вихователь групи «Супер Дружба».

Діти проживають у Трускавецькому єпархіальному будинку, де для них створені всі умови для комфортного проживання: зручні кімнати на 3-4 особи, душ і триразове харчування. Психологи, соціальні працівники та вихователі намагались організувати дозвілля дітей так, щоб вони мали можливість не лише гарно відпочити, а й оздоровитись тілом, душею, а також навчитись нового, знайти друзів.  День насичений різними цікавими моментами: молитвою, Літургією, гімнастикою, різноманітними майстер-класами, прогулянками, конкурсами талантів, іграми на свіжому повітрі, походами  на річку, до  лісу.

«Мені дуже подобається перебування у таборі. А похід у гори мені сподобався найбільше, бо ми там із друзями розважалися і грали різноманітні ігри. А ще на горі відкривається чудовий краєвид на гори Карпати» - Оля, 9 років місто Донецьк.

Саме активному відпочинку вихователі приділяють велику увагу. Для прикладу, в одну із неділь діти дружно піднялись на гору Героїв Небесної сотні у селі Довге – Гірське. Серед запланованих заходів були також візит у єдиний  у Західній Україні розважально-оздоровчий комплекс із дельфінами «Оскар», басейн, бювет, Львівську Майстерню Шоколаду.

«У нас вдома через війну немає можливості так розважатися, тому дякую за  можливість побувати в дельфінарії, подивитись їхнє шоу. А найбільше мені сподобалися морські котики Ліза і Міша», - Артур, 12 років, м. Донецьк.

Окрім вихователів, соціальних працівників та психолога, до табору долучені семінаристи, духовний наставник о. Богдан Лехович та директор БФ  «Карітас» о. Ігор Козанкевич. Отці  служать Божественну Літургію, сповідають дітей, проводять духовні розмови з ними.

Прес-служба БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

Социальные комментарии Cackle