03.04.2015 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці – нові тарифи на воду

ТАРИФИ НА ВОДУ В ТРУСКАВЦІ ЗРОСЛИ НА 23%

Сьогодні, 3 квітня, під головуванням заступника міського голови Валентини Бодак відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Трускавецької міської ради. На порядку денному були питання про затвердження тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, про погодження тарифів на теплову енергію для ТзОВ «Хотел Менеджмент Груп», про внесення змін та доповнень до рішення про чергові призови громадян України на строкову службу та про надання житла.

З першого питання доповідали гендиректор ТзОВ «Трускавецький водоканал» Володимир Возняк та виконавчий директор підприємства Петро Іванишин. Вони розповіли про перипетії навколо підняття Дрогобичем тарифів на воду для Трускавця. З 1 липня 2014 року тарифи для споживачів Трускавця мали зрости до 19 гривень за метр куб. води. Проект рішення про підвищення тарифів трускавецький водоканал подав на виконком, а заодно розпочав судові тяжби з дрогобицьким водоканалом про встановлені несправедливі тарифи для Трускавця. На бік Трускавця став Антимонопольний комітет, який зобов’язав Національну комісію з питань ЖКГ ці тарифи перерахувати. Та перерахувати тарифи комісія не встигла. У вересні 2014 року вона була ліквідована, а правонаступника цієї комісії визначено не було. Жодного рішення ні на користь Трускавця, ні на користь Дрогобича не змогли прийняти і суди. Причина таж , не має винуватця ситуації - Нацкомісії. Ситуація зависла. Дрогобич виставляв Трускавцю ціни за воду за новими тарифами, затвердженими Нацкомісією, а Трускавець сплачував Дрогобичу за тарифами жовтня 2013 року. Тим більше, що трускавецький виконком 12 грудня 2014 року був відхилив проект рішення ТзОВ «Трускавецький водоканал» про підвищення тарифів на воду для трускавчан до 19 гривень за куб. метр і зобов’язав підприємство знизити цей тариф до економічно-обгрунтованого. Така ситуація протрималась до цього часу. У Дрогобича зріс борг за електроенергію перед ПАТ «Львівобленерго», яке двічі відключало воду споживачам Трускавця, Стебника та Дрогобича і в разі несплати боргів погрожували відключити воду на довго. Як вийти з ситуації радилися на спільному засіданні члени виконкомів Дрогобича і Трускавця, керівники міст району та області. Вирішено підняти тарифи в Дрогобичі і Трускавці. Захід цей, підкреслили промовці, є тимчасовим, аби допомогти Дрогобичу сплатити борги та не лишити Трускавець без води, тим більше на початку високого курортного сезону. Найближчим часом, наголошували промовці, має бути прийнята Постанова Кабміну про тарифи в сфері водопостачання, яка і розставить всі крапки в спорі двох водоканалів. Очікується, що з прийняттям цієї постанови ціни на водопостачання в Трускавці будуть переглянуті.

Рішення про підняття тарифів, як вимушене, але необхідне, підтримав заступник міського голови Ігор Паньків. Він також навів тарифи на воду, які сьогодні існують, чи які збираються приймати наші сусіди: у Самборі – 14.23; у Стрию – 12.34; у Миколаєві – 13.55; у Моршині – 17.54; у Пустомитах – 14.66.

Проект рішення був проголосований одноголосно. Відтепер у Трускавці нові ціни на водопостачання та водовідведення. Для населення вони становлять 14.28 грн, а для всіх інших споживачів – 15. 94грн. Зросли тарифи на 23%. Нагадаємо, що з липня 2014 року лише тарифи на електроенергію зросли на 30%. Рішення набуде чинності через 15 днів з дня оприлюднення - 20 квітня 2015 року.

Виконком також погодив тарифи на теплову енергію (виробництво, транспортування і постачання теплової енергії), яку реалізує ТзОВ «Хотел Менеджмент Груп»: для КП "Трускавецьтепло" для подальшого постачання населенню – 661 грн.15 коп. з ПДВ за 1 Гкал, а для інших споживачів –1696 грн. 97 коп. з ПДВ за 1 Гкал. Для бюджетних установ – 1696 грн. 97 коп. з ПДВ за 1 Гкал., а для інших споживачів – 2555 грн. 90 коп. з ПДВ за 1 Гкал.

Рішенням виконкому надано квартиру по вул. І.Мазепи,34, що складається з однієї кімнати житловою площею –19,6 кв. м. з кухнею та комунальними вигодами Василю До цього він проживав у аварійному будинку по вул. Дрогобицькій,23 . Управління комунальної власності міської ради зобов’язано оформити та видати ордер гр. пану Василю Грабівському на нове житло.
Социальные комментарии Cackle