17.01.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Цирк-шапіто, або Як голосують члени трускавецького виконкому

Цирк-шапіто, або Як голосують члени трускавецького виконкому

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міськради, на якому мали б бути ухвалені важливі для громади рішення. Однак представники трускавецької влади перетворили його на цирк з клоунами, дресированими песиками та ілюзіоністами. Така тенденція існувала й раніше, проте саме сьогодні клоунада досягла апогею. Чого вартує ганебний спіч заступника трускавецького мера Олександра Ткаченка, який висловився проти введення до складу комісії з торгівлі, побуту, громадського харчуванню та виділення місць для організації вуличної торгівлі, яку він очолює, депутата Андрій Кісака. Бо той, на переконання Ткаченка є «брехуном, який очорнив його добре ім’я».


Чи варто говорити, що аргументи такого штибу є взагалі неприпустимими для держслужбовця, який повинен демонструвати повагу до гідності інших осіб, ввічливість та дотримання високої культури спілкування. До того ж – відмова депутату, який висловив бажання працювати в тій чи іншій комісії є грубим порушення ЗУ «Про органи місцевого самоврядування». Проте така ганебна поведінка й невігластво чиновника жодного обурення у присутніх членів виконкому не викликала, своїм голосування вони засвідчили, що стовідсотково підтримують позицію Ткаченка. Лише Ренат Борсук проголосував за включення депутата у комісію, усі інші –  дружно проігнорували проект рішення.

Настільки ж злагоджено члени трускавецького виконкому голосували за усі потрібні міському голові рішення. Про таку дисципліну не могла мріяти навіть фракція Партії регіонів у парламенті, керована Чечетовим. Немов песики у цирку під пильним наглядом свого дресирувальника представники трускавецької влади чемно піднімали руки, навіть не намагаючись створити видимість обговорення – жодних заперечень, чи, бодай, уточнюючих запитань. Ба більше – члени виконкому сприймали рішення, за які відавали свої голоси, на слух, не маючи перед собою текстових варіантів. А навіщо? Підконтрольні, керовані – вони лише створювали видимість діяльності, такий собі спектакль з мертвими душами майже за Гоголем ….

Таким чином вдалося протягнути відмову у наданні ПП «Арко Інвестмент» дозволів на розміщення зовнішньої реклами у Трускавці, що є нічим іншим, як перешкоджанням чинної влади підприємницькій діяльності політичних опонентів – власником підприємства є Руслан Козир. Заперечень у членів виконкому не було. Ще б пак – там всі свої люди: очільник «Трускавецьтепло» Руслан Крамар, Наталя Пономаренко – колишня його заступниця, а нині секретар міської ради. Одноголосно підтримали це рішення й такі слуги народу: Андрій Кульчинський, Олена Петранич, Олександр Ткаченко, Олександр Грищенко, Віра Савка, Ігор Пранник, Микола Онисько, Зоряна Конопельська, Ренат Борсук, Олександр Шишко, Мирослав Гумега.


Члени виконкому ухвалили також Положення про проведення конкурсу на встановлення скульптур на території міського парку та пішохідних алеях у Трускавці. Для цього з міської казни минулого року було виділено мільйон гривень! Жодних громадських слухань щодо доцільності саме такого розподілу бюджету трускавецька влада проводити не стала. Забаганку міського голови підтримав депутатський корпус, а члени виконкому затвердили склад журі конкурсу, яке невідомо у який спосіб було сформоване -  повідомлення із пропозицією зголошуватися до участі у його діяльності не оприлюднювалося.

Ще одним «вагомим досягненням» трускавецької  влади могло стало чергове підвищення тарифів на теплопостачання – причому заднім числом. Рішення, яке було у порядку денному виконкому, мало набрати чинності з 1 січня 2017 року - такий ось фокус. Проте сьогодні його не розглядали – перенесли на наступне засідання. Тарифи на теплову енергію для КП «Трускавецьтепло», які є найвищими в області, відповідно до пропонованого рішення вкотре зростуть – й становитимуть: для бюджетних установ – 2 301,49 грн./Гкал.; для інших споживачів – 2 573,08 грн./Гкал.

рішенння.jpg

Нагадаємо, що вподовж останніх півроку тарифи на тепло та послуги з централізованого опалення КП «Трускавецьтепло» коригувалися у членами виконкому чотири рази! Вони піднімалися у липні, вересні, жовтні та ось тепер – у січні.Що ж відбулося за ці місяці, що вартість тепла у Трускавці підскочила догори у кілька разів?Відповідь знають ініціатори цього рішення. Але правди ми не почуємо – ще жоден злодій не сказав, що він злодій, а шахрай, що він шахрай. Це, звичайно, жодним чином не стосується «шановних» членів трускавецького виконкому. Вони лише з барського плеча дають підзаробити комунальному підприємству, яке очолює їхній колега.

Дарина КРАВЕЦЬ

Социальные комментарии Cackle