05.05.2015 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавецьке проводовe радіо знову вийшло в ефір

Сьогодні, 5 травня, трускавчани знову почули знайомі позивні міського радіомовлення: після більш, аніж тижневої перерви, радіо відновило свою діяльність. Це стало можливим завдяки доброчинній допомозі небайдужих людей, які розуміють що міське радіомовлення є найбільш затребуваним мас-медіа у Трускавці. Впродовж періоду, коли радіо змушене було призупинити мовлення, журналісти цього засобу отримали чимало дзвінків від слухачів. Трускавчани обурювалися діями депутатів, які обмежили їхнє право на отримання інформації. Нагадаємо, що до припинення фінансування трускавецького радіо спричинилися депутати: Андрій Кульчинський, Руслан Крамар, Наталя Пономаренко, Ігор Пілько, Богдан Процишин, Павло Швець,Ігор Струбіцький, Євстахій Буняк, Володимир Возняк, Ігор Гарванко, Іван Герльовський, Михайло Кіселичник, Олег Кіселичник, Ігор Ластовецький, Любомир Нєлєпін, Сергій Саліженко, Анатолій Стародуб, Михайло Хомич , Володимир Чапський.

Журналісти радіо переконані, що ці депутати у такий спосіб показали свої фобії – вони бояться правдивого слова і вирішили напередодні виборів затулити рота радіо.

В. о. директора КП «Трускавецьке міське радіомовлення» Ольга Куц так прокоментувала події в сесійній залі: « Рішення про зменшення більш, аніж у 4 рази бюджетного фінансування на пропозицію депутата Андрія Кульчинського, яку підтримали його колеги-«опозиціонери»: члени таких партій, як «Батьківщина», «Свобода», «Права воля України», «Народна самооборона», зрозуміло, що було ударом для працівників редакції радіо. Комунальне підприємство опинилося на межі ліквідації: зростали борги за комунальні послуги та невиплату зарплатні. За таких умов підприємство не могло продовжувати свою діяльність. А за тривалий невихід в ефір Нацрада з питань телебачення та радіомовлення мала б усі підстави анулювати ліцензію на мовлення. Про таку сумну перспективу депутати були повідомлені. Тому не виникає жодних сумнівів у тому, що своїм рішенням свідомо намагалися знищити міське радіомовлення, знехтувавши кількома тисячами слухачів.

Але цей удар зробив нас сильнішими. Заручившись підтримкою трускавецької громади, тепер спробуємо реалізувати себе у новому форматі - громадського мовлення. Радіо не замовчить на бажання купки депутатів, які бояться, що через журналістське слово люди дізнаються про їхню непрофесійність, безвідповідальність, неспроможність до конструктивних дій та рішень. Тож нехай тепер нарікають на себе! На те вона і є – свобода слова, аби бути зброєю у руках журналістів – проти усіх неподобств, які чиняться. І якщо хтось з трускавецьких «опозиційних» народних обранців судить по собі і вважає, що гроші є визначальним чинником у діяльності журналістів, то глибоко помиляється. Є речі, які не продаються і не купуються: це здатність мати власну думку, позицію, моральні принципи і бажання доносити до людей правдиву інформацію.

Задля об’єктивності слід зазначити, що серед депутатів трускавецької міської ради є й такі, які підтримали міське радіомовлення, це: Василь Белз, Олександр Біліченко, Сергій Мицик, Сергій Мойсеєв, Володимир Наконечний, Олена Пилат, Володимир Попик, Іванна Спурза, Богдан Стасишин, Євген Юник, Петро Шумин. За програму підтримки радіо голосував також міський голова Руслан Козир. У цих представників влади застережень щодо діяльності радіо у нинішньому його форматі не виникає, вони розуміють, що журналісти мають право на свою думку, аналіз подій, висловлення свого відношення до всього, що відбувається у місті-курорті. Ми вдячні їм за таку позицію.

Хочемо ще раз подякувати доброчинцям, завдяки яким трускавецьке радіо змогло відновити свою діяльність. Наразі маємо кошти, аби кілька місяців повноцінно працювати. А для потенційних меценатів, які, можливо, також мають бажання долучитися до підтримки трускавецького радіо, повідомляємо наш рахунок: р/р 26000060441303З у ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 325335, ЄДРПОУ 30385335.

Звертаємось також до підприємців – зголошуйтеся, замовляйте рекламну та оголошення, це буде вашим внеском у підтримку діяльності радіо. Телефон редакції – 5-59-55.

Пам’ятаймо, кожен з нас є краплею в океані, але яка й робить бурю! Отож, гуртуймося і перемагаймо!»

Журналісти переконані, що саме підтримка громади дозволить трускавецькому радіо залишатися незалежним, а трускавчанам чути свіжі новини, цікаві інтерв'ю та ґрунтовну аналітику.
Социальные комментарии Cackle