14.04.2015 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавець виконав бюджет за перший квартал на 111.3 %

Про це сьогодні, 6 квітня, на оперативній нараді повідомив міський голова Руслан Козир. Після Львова це другий показник в області.

Міський голова  наголосив, що 75 відсотків бюджету – це надходження від курортної галузі, розвитку якої й потрібно приділяти пріоритетну увагу. На жаль,  депутатський корпус ці реалії ігнорує і на розвиток інфраструктури міста, ремонт доріг та тротуарів на 2015 рік коштів практично не заклав. Недостатньо коштів передбачено у бюджеті й на благоустрій та озеленення, створення пішохідних зон. Саме ці речі, на думку Руслана Козира,  є першочергові для створення привабливого іміджу та комфортних умов для відпочинку гостей курорту. А їх цього року очікується немало. За даними туроператорів головний потік відпочиваючих обирає західні терени України,а найбільше туристи полюбляють два міста – Львів та Трускавець, в готелях яких чисельно бронюють місця на святкування Великодніх та травневих свят.

Серед іноземців, які найчастіше і наймасовіше відвідують Трускавець, - громадяни Азербайджану. Минулого року кожен четвертий іноземець у Трускавці був мешканцем цієї республіки. Очікується, що азербайджанці і цього року дадуть фору відпочивальникам з інших країн. З квітня, як повідомив Руслан Козир, відкривається пряме авіасполучення з Баку до Львова. Міський голова також нагадав, що на недавній нараді в обласній державні адміністрації Трускавцю надано право очолити координаційну раду розвитку регіональної агломерації. Збільшити потік туристів до Трускавця, висловив на нараді впевненість Руслан Козир, допоможе й реалізація міжурядової польсько-української програми будівництва доріг на Львівщині до пропускних пунктів, до ініціювання якої міська рада курорту долучилася ще рік тому.
Социальные комментарии Cackle