06.02.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Тамада із Трускавця: я - не я, і хата не моя

Тамада із Трускавця: я - не я, і хата не моя

Схоже, такий принцип у своїй діяльності сповідує керуюча справами Трускавецької міськради Олена Петранич. Пані держслужбовець після феєричного бенефісу під час звіту міського голови, де вона продемонструвала неабиякі акторські здібності, виконуючи роль масовика-витівника у заздалегідь спланованому дійстві, отримала прізвисько «тамада». Треба віддати належне чиновниці – завдяки її маніпуляціям більша частина питань, які трускавчани адресували меру міста-курорту, так і не були озвучені. Задля такого результату пані Петранич навіть пожертвувала своєю репутацією, порушивши обіцянку, яку озвучила публічно на початку звіту: відповідь на задані запитання отримають усі. А вже наприкінці комедії, мило посміхаючись, мовляв, я – не я, стверджувала абсолютно протилежне: час вичерпано – питання більше не розглядатимуться.

Чи варто наголошувати, що такі «стандарти» поведінки неприпустимі для посадовця органу місцевого самоврядування. І є грубим порушенням принципів етики державної служби, що передбачають: служіння державі і суспільству, гідну поведінку, доброчесність; сумлінність, сприяння реалізації прав та законних інтересів громадян. Складається враження, пані Петранич про такі засади діяльності держслужбовця -  ні сном, ні духом.

А своє «творче» ставлення до посадових обов’язків керуюча справами вчергове продемонструвала, пояснюючи журналістам «Джерел Трускавця», коли ж саме трускавчани отримають відповіді на запитання, скеровані пану меру під час його звіту. Як і зазвичай, Олена Петранич обмежилась загальними фразами: все буде зроблено й оприлюднено у віснику міськради та на сайті. Так і не спромігшись назвати точної дати виконання доручення громадян. При цьому чиновниця демонструвала  неабияку зайнятість й здивування тим, що її розпитують про такі «несуттєві» речі. 


Нагадаємо, що платникам податків утримання посадовця такого рангу,  як керуюча справами, обходиться недешево - більше 120 тисяч гривень на рік. Пані Петранич призначив на посаду, напевне з огляду на сімейну традицію: чоловік Олени Миколаївни був керуючий справами у період очільництва регіонала Грицака, трускавецький мер Андрій Кульчинський.

Дарина КРАВЕЦЬ

Социальные комментарии Cackle