26.05.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Суд поновив досудове розслідування щодо самочинного будівництва, яке загрожує джерелу «Нафтуся»

Суд поновив досудове розслідування щодо самочинного будівництва, яке загрожує джерелу «Нафтуся»

Галицький районний суд Львова 11 травня ухвалив рішення стосовно скасування постанови прокуратури Львівської області про закриття кримінального провадження, яке стосувалося самочинного будівництва та захоплення земельної ділянки, яка прилягає до будинку № 16 по вул. І. Франка у Трускавці та перебуває у першій санітарній зоні охорони мінеральних джерел курорту.

Ініціатором оскарження постанови прокуратури є трускавчанин, інженер-геолог Зенон Ших, який переконаний: будівлі готелю «Жива роса» на вул. І. Франка, 12 та 16 несуть загрозу Трускавцю як курорту.

Нагадаємо, що у лютому цього року Трускавецька міська рада уклала мирову угоду з Самбірсько-Дрогобицькою Єпархією УГКЦ й узаконила самочинне будівництво на вулиці Франка, 16.Згідно з угодою, сторони розривають договір оренди, який був чинний до жовтня 2017 року, а мерія реєструє право власності на приміщення за територіальною громадою міста Трускавець. Але відразу ж віддає приміщення в користування Самбірсько-Дрогобицькій Єпархії УГКЦ.

Вілла «Жива роса» розпочала свою діяльність влітку 2016 року – інформація про це була оприлюднена на туристичних сайтах. Номери продавалися за  ціною 300-800 грн. на добу, хоча офіційно готель досі нікому не залежить.

- Зараз це не є готель. Я розмовляв із єпископом. Він казав, що будівля використовується зовсім не комерційно для священослужителів, – так прокоментував в одному з львівських видань готовність йти на мирову трускавецький мер Андрій Кульчинський.

Мирова угода була укладена в процесі судового розгляду . Позов на початку 2017 року  подав заступник керівника Дрогобицької місцевої прокуратури Львівської області в інтересах Трускавецької міської ради. Прокуратура вимагала демонтувати самочинно збудовані приміщення та повернути ділянку місту.

Згідно з матеріалами справи, конференц-зал та тераса, площею 319,1 кв. м, що розташовані на території готелю «Жива роса» та з’єднані з ним критим переходом, були побудовані на місці колишньої нежитлової будівлі, яку трускавецька мерія у 2014 році передала в оренду єпархії під лабораторію для проведення досліджень мінеральної води. Площа приміщення на момент укладання договору оренди складала 29,5 кв. м. Прокуратура з цього приводу відкрила кримінальне провадження, яке закрила наприкінці грудня 2016 року.

Однак ухвалою Галицького районного суду Львова суду досудове розслідування поновлене. У суді встановлено, що слідчим при закритті провадження не з’ясовано фактичні обставини справи, а постанова винесена без проведенням усіх необхідних для прийняття рішення, процесуальних дій.

Галина УЛИНЕЦЬ

франка16.jpg

франка16+.jpg

2015 рік, такий вигляд мала будівля на І.Франка, 16

ЖР3.jpg

ЖР1.jpg


2017 рік, площа конференц-залу і тераси, які з'єднані з готелем "Жива роса" - 319, 1 кв. м!

Социальные комментарии Cackle