27.04.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

«Шлюб за добу» - у художньому музеї Михайла Біласа поєднюватимуть серця

«Шлюб за добу» - у художньому музеї Михайла Біласа поєднюватимуть серця

Не картинами єдиними – у художньому музеї Михайла Біласа одружуватимуть молодят. Уся річ у тому, що ще 4 квітня курортне місто долучилося до урядової ініціативи «Шлюб за добу». За новацією, пари, які виявили бажання стати на рушничок щастя, можуть не чекати на цю подію місяць часу, а розпсатися відразу через 24 години після подачі всіх необхідних документів. Як інформують у міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану, реєструвати пари за добу у курортному місті, ймовірно, почнуть під кінець травня. Оскільки наразі тривають розрахунки цієї послуги та розробляють необхідні договори та документи для старту урядової ініціативи.

Урочисті церемонії планують проводити у пам’ятці дерев’яної архітектури початку XX століття – старовинній віллі “Гопляна”, знаній як художній музеї Михайла Біласа. Як зауважують у міському РАЦСі – у такий спосіб реєстрацію актів шлюбу в курортному місті буде розділено: у відділі прийматимуть заяви від тих молодят, які згідні чекати місяць на розписку, у музеї Біласа одружуватимуть за добу. «Наразі ми готуємось укласти договір із туристично-інформаційним центром міста щодо реалізації проекту «Шлюб за добу» у художньому музеї Біласа. Також чекаємо на офіційне відкриття цього проекту, яке попередньо заплановане на травень, і на приїзд у наше місто на цю подію міністра юстиції Павла Петренка», - повідомили у РАЦСі.

Пілотний проект «Шлюб за добу» стартував в Україні ще на початку 2016 року. Станом на 2018 рік проект реалізовують у 58 населених пунктах. За статистикою новою послугою уже встигли скористалися понад 27 тисяч пар.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle