20.06.2016 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Посадовець Трускавецької міськради погрожує депутатам божою карою

кара1.jpg

Олександр Ткаченко намагається уникнути відповідальності за співпрацю з регіоналами

Проте скелетів у партійній ній шафі заступника трускавецького мера – не приховати. Доказів, які свідчать про причетність пана Ткаченка до злочинного політичного угрупування, більш, аніж достатньо. Так минуло тижня місто-курорт сколихнула інформація, оприлюднена на широкий загал представниками міського осередку КУНу – їм до рук потрапив документ, що засвідчує: пан Ткаченко був помічником нардепів від Партії регіонів. Реакція трускавецького посадовця виявилася вкрай бурхливою – аби відбілити заплямовану репутацію він вдався до публічного виступу. Такий крок можна вважати екстраординарним, оскільки до цього часу Олександр Олександрович вдовольнявся роллю сірого кардинала трускавецької влади, уникаючи участі у відкритих засіданнях та нарадах. Знаючі люди стверджують: навіть у своєму робочому кабінеті Олександр Ткаченко є рідким гостем – він працює над корупційними схемами використання бюджетних коштів, перебуваючи у глибокому підпіллі.

Подейкують, що таке небажання світитися все ж не завадило Олександру Олександровичу здобути скромну славу «Саші, який все рішає». Проте досвіду ораторського мистецтва не вдосконалило. Свідченням цьому став спіч, який пан Ткаченко виголосив на останньому засіданні сесії, читаючи його, як школяр-трієчник, з аркуша. Неспроможність висловлюватися без шпаргалки заступник трускавецького мера пояснив тим, що оприлюднена інформація про його співпрацю з нардепами-регіоналами вщент підірвала здоров’я і нерви у нього, цитуємо, не залізні. А депутати-кунівці, які, на переконання пана Ткаченка, калічать долі інших людей, бо не знають, що у світі є однофамільці, повинні скласти свої мандати. На завершення полум’яної «доповіді» пан Ткаченко, остаточно нівелюючи статус державного службовця високого рангу, закликав небеса про помсту для відступників.

Хоча виглядає так, що заступник трускавецького мера, аби втриматися у тепленькому кріслі, плекатиме надії не лише на божу кару. А вдаватиметься до різного роду маніпуляцій та хитрощів. Подейкують, що не гребуватиме й симуляцією складної недуги, аби заховатися від відповідальності за судовим позовом до кривдників з шестизначної цифрою морального відшкодування. Пан Ткаченко взявся проходити курс терапії у міській лікарні, проте після того, як «важкохворий» пацієнт у перші ж дні лікування виявився відсутнім у своїй палаті – за інформацією керівника міської лікарні Ігоря Стасика, йому надали виписку: «одужання» відбулося неочікувано швидко.

А що стосується причетності до Партії регіонів, то, личко Олександра Олександровича, як стверджує народна мудрість, давно у пушку. У 2010 році він очолив місцевий осередок «Правої волі України», члени якого під час тогорічний виборів, кажуть люди, масово скуповували голоси трускавчан. У такий спосіб ця політсила отримала представництво з чотирьох депутатів у міській раді минулого скликання.У партійному списку «Правої волі України» фігурував, але не став депутатом Віктор Марченко, представник «Альфи-Плюс» (був одним із заступників) у міській раді часів Грицака.

Основним власником цієї фірми є колишній нардеп від Партії регіонів Василь Хмельницький. «Альфа-Плюс» зажила собі недоброї слави у Трускавці через те, що не виконала зобов’язань щодо водопостачання міста-курорту. З абсолютно відкритих джерел відомо, що саме Василь Хмельницький та Андрій Іванов, засновники «Київенергохолдингу», фінансували «Праву волю України», протягуючи через її списки своїх людей у столичні органи влади. Про це неодноразово писав інформаційно аналітичний портал «КиевВласть».

Зв'язок Олександра Ткаченка з олігархом Василем Хмельницьким прослідковується ще з 2007 року, коли приватне підприємство Ткаченка «Лабіринт» отримало серйозне замовлення на виконання робіт з використання інвестиційних коштів для водопостачання Трускавця. Тільки для будівництва станції третього підйому у місті-курорті відповідно до актів виконаних робіт протягом 2007-2008 років було «освоєно» майже 7 млн. грн,  що у ті часи складало близько 1,4 млн, доларів!. Станція не працювала жодного дня!У чиїх кишенях осіли чималі дивіденди – здогадатися нескладно. Подейкують, що такий досвід примноження власних статків Ткаченко використовував і на посаді керівника КП «Трускавецьжитло». І начебто, аби уникнути відповідальності за зловживання, цей пан звільнився за власним бажанням з комунального підприємства через загрозу відкриття кримінального провадження.

Публічної участі у місцевих виборах 2015 року ні Ткаченко, ні «Права воля України» не брали. Проте з огляду на те, що одразу ж після отримання результатів кампанії представник «Правої волі» засвітився і посів одне з керівних крісел у міській раді можна припустити, що функцію скуповування голосів виборців на користь переможця мерських перегонів виконав на відмінно. Тому нині Андрій Кульчинський не поспішає виконувати вимогу депутатів від Конгресу українських націоналістів й звільняти з займаної посади свого одіозного заступника.

Галина УЛИНЕЦЬ


Социальные комментарии Cackle