06.05.2015 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Міський голова Трускавця вкотре зустрівся з воїнами АТО

Напередодні Дня пам’яті і примирення міський голова Трускавця Руслан Козир зустрівся з рідними загиблих воїнів АТО Сергія Шевчука й Ігоря Дідача, а також демобілізованими із зони бойових дій трускавчанами. 

Хвилюючим був виступ дружини старшого лейтенанта С.Шевчука пані Олени. Вона подякувала міському голові за його ініціативу щодо встановлення меморіальної дошки її чоловікові на фасаді НВК «Школа-гімназія № 2», де вчився Сергій, а зараз навчається його дочка Анастасія. Діти школи, розповідала пані Олена, відвідали воїнів АТО, що були на реабілітації в Трускавці, вручили їм власноруч виготовлені сувеніри. В подяку учням воїни завітали до школи, і яке було їхнє здивування, коли на фасаді будівлі вони побачили меморіальну дошку старшому лейтенанту Шевчуку. Всі віддали йому честь. Серед воїнів був бойовий побратим нашого Сергія, який обняв дочку, оповів школярам про його мужність і самовідданість в боях з ворогами України… 

Йосиф Юліанович, батько Ігоря Дідача, подякував працівникам міської ради за увагу до його родини, розповів про успіхи у навчанні любимих дочок свого сина-героя. Одна з них скоро отримає диплом юриста. Руслан Козир запросив дочку Героя вже цього літа прийти на стажування до міської ради та вибрати собі роботу за фахом. 

Про бойові будні розповідали демобілізовані воїни-трускавчани Сергій Нагібін, Віталій Заруцьких, Андрій Андрійців. Останній був важкопоранений, лікувався у Харківському військовому шпиталі. Всі вони висловили щиру подяку міській раді за адресні посилки на фронт, за фінансову підтримку їхніх родин, висловили переконаність, що Україна переможе. Просто і правдиво цю переконаність передав словами Андрій Андрійців: «Отримував повістку – страшно було йти на війну. А склав присягу – все перемінилось. Дав слово – мушу його тримати, нема дороги назад. Воював не за депутатів чи олігархів, захищав свою сім'ю, дружину, батьків, рідне місто і рідну землю. І вже не було страшно. Так, війна страшна. Але скажу вам й інше – війна нас об’єднує. Там за два місяці в окопах ми всі стали ближчі ніж рідні брати. Після першого ж бою стали єдині. Війна об’єднає і нашу державу». 

Руслан Козир подякував воїнам за їхній ратний подвиг. В зону АТО було мобілізовано 62 трускавчанина. З них 55 - в регулярні частини, а 7 – це добровольці «Правого сектору». Вони і їхні бойові побратими й зупинили російсько-сепаратистську навалу на українську землю. Захист Вітчизни, захист інтересів мобілізованих воїнів і їхніх сімей був і залишається для міської влади задачею номер один. Міський голова розповів, що місто і надалі виплачуватиме учасникам бойових дій по дві тисячі гривень на місяць. Для будівництва багатоповерхового будинку для воїнів АТО міська рада виділила землю на вулиці Довбуша, виготовляє власним коштом на неї документацію, заклала в бюджеті 200 тисяч гривень на виготовлення документації самого будинку. Тепер справа за воїнами – вони мають створити кооператив, якому місто передасть всю документацію, та розпочати пошук інвестора зведення будинку для трускавецьких воїнів АТО. 

«Для свободи України ми маємо робити все, що тільки в наших силах, - сказав Руслан Козир. – Жертви, які ми понесли і які несемо, - не даремні: це плата за нашу свободу, це міцний фундамент нашої незалежності. Я захоплююся кожним з вас, і вся наша громада гордиться вами – ви наші трускавецькі герої. Я сьогодні виконую волю громади. Але коли завтра постане питання перед моєю родиною йти і захищати Україну – то першим піду я. Після мене підуть мої сини. А старенькому батькові кажу: ось у кутку рушниця, прийде ворог – убий його на порозі…» 

Під час зустрічі з міським головою воїни мали можливість задати питання та отримати кваліфіковані відповіді від директора міського центру занятості Маргарити Роман, начальника управління соціального захисту Юстини Когут, директора Центру СССДМ Надії Онаць, в.о. зав поліклініки Наталії Кашуби, начальника управління містобудування Оксани Плахтій, директора Терцентру Олени Пилат та інших фахівців. 

На завершення зустрічі міський голова запросив учасників АТО 8 травня разом з громадою міста відзначити День пам’яті та примирення. 

DSC_0959.JPG

DSC_0965.JPG

DSC_0974.JPG


Социальные комментарии Cackle