20.09.2016 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Мільйон - з бюджету, аби було де фотографуватися відпочивальникам

IMG_4747.PNG

Схоже, саме таким аргументом керувалися депутати міськради, які 15 вересня ухвалили рішення про виділення з міського бюджету 1 млн. грн. на придбання паркових скульптур. Це питання під час сесійного засідання викликало доволі гарячу дискусію, яка була ініційована депутатами Романом Бучковичем та Святославом Грабовським. Пан Роман пропонував скерувати ці кошти на підтримку ОСББ чи, наприклад, на ремонти в навчальних закладах міста. Проте трускавецький мер непохитно стояв на своєму, переконуючи присутніх, що встановлення пам’ятників у курортному парку є одним з найпріоритетніших напрямків розвитку міста. «Ви що думаєте, ми будемо гроші витрачати хіба на ремонти дахів і доріг? - запитував у Кульчинський у депутатів, - а про промоцію курорту хто думати буде?»  Андрій Богданович, як і зазвичай, вів себе нахабно і зверхньо, сипав нісенітницями та бравурно апелював Роману Бучковичу, мовляв, давайте, пропонуйте, куди ж цей мільйон скерувати. «Не знаєте? Тоді – не втручайтеся, ми уже все вирішили», - такою була позиція голови.

Під час сесійного засідання з’ясувалося, що жодної проектно-кошторисної документації для встановлення паркових скульптур наразі немає, тобто ціна та кількість, що називається, будуть висмоктані з пальця. Андрій Кульчинський запевнив депутатів: він особисто домовлятиметься щодо придбання скульптур у львівському коледжі  декорати́вного і ужитко́вого мисте́цтва, не надто переймаючись тим, що такі дії є корупційними, адже закупівлі на суми понад 200 тис. грн. повинні проводитись через ProZorro.

Надзвичайно комічно виглядав виступ депутата Михайла Малащака, який вирішив підтримати Кульчинського. «Наше місто розвивається – на сьогоднішній день людям нема де фотографуватися!» , - безапеляційним тоном зазначив висуванець від «Батьківщини». – А скульптури притягуватимуть відпочивальників до Трускавця». Ці аргументи пана Михайла, звісно ж, не витримують жодної критики і мали б бути належно оцінені виборцями, які делегували представляти свої інтереси обранцеві з надзвичайно рівневим баченням перспектив Трускавця.

Натомість депутат від «Самопомочі» Віра Сазонова надзвичайно переконливо аргументувала свою позицію - у соціальній мережі Фейсбук розлого виклала усі «за» і «проти». Процитуємо уривок з її допису: «Звісно найлегший спосіб - взяти з бюджету мільйон і витратити на скульптури.... Тільки чомусь досвід інших міст показує нам, що промоція може бути більш ефективною.

2.jpg

І якщо поставити все ж кінцевою метою саме встановлення скульптур, для прикладу можна навести досвід хоча б міста Івано-Франківськ.В Івано-Франківську проводять фестиваль ковалів і по його проведенню місто і отримує такі надбання. Навіть якщо враховувати що проведення фестивалю не є безкоштовним, то увага яку він привертає, та безпосереднє пожвавлення туристичного інтересу впевнено виправдовують такі видатки, тим паче для цього знаходяться спонсори та меценати. Звісно над цим треба працювати. Проведення фестивалю - нелегка справа. Значно важча ніж витрачання бюджетних коштів».

Тут важко щось заперечити – до слова, таким ж виваженими й думки Святослава Грабовського, ці двоє депутатів проголосували проти скерування мільйону бюджетних коштів на паркові скульптури. Але рішення все ж набрало необхідну кількість голосів, «творчий задум» очільника міста підтримали: Богдан Габшій, Зоряна Домбровська, Олег Карпин, Іванна Кенц-Березюк, Михайло Кіселичник, Михайло Малащак, Мирослав Мицько, Юрій Наконечний,Юрій Остапчук, Наталя Пономаренко, Руслан Пристай, Ігор Стасик, Руслан Цехмейстер. І, звичайно ж, Андрій Кульчинський!

IMG_4738.PNG

IMG_4739.PNG

Рішення прийняте – проте дискусії щодо доцільності витрачання неабиякої суми бюджетних коштів не припиняються. Думки , викладені користувачами соціальних мереж, пропонуємо увазі наших читачів. Особисто мене найбільше вразила позиція журналістки, яка прочитавши статтю про пам’ятникоманію у Трускавці на сайті «Ні корупці!», написала наступне: «Дивні ваші депутати - 1 мільйон на паркові скульптури у країні, де йде війна!(».

Ольга КУЦ

IMG_4741.PNG

Без имени-1.jpg

Социальные комментарии Cackle