13.11.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Кермують нетверезими та пропонують хабарі – трускавецькі полісмени викорінюють аморальні звички місцевих водіїв

Кермують нетверезими та пропонують хабарі – трускавецькі полісмени викорінюють аморальні звички місцевих водіїв

Трускавецькі водії продовжують вдаватися до порушень на дорозі. Як розповів начальник місцевого відділення поліції Богдан Собко, протягом минулого тижня стражами порядку оздоровниці було затримано четверо осіб, які керували транспортними засобами у нетверезому стані. На порушників складено протоколи. Тож тепер суд прийме рішення щодо їхньої відповідальності перед буквою закону. Що вражає – в одного з водіїв при огляді автівки полісмени виявили ще й боєприпаси, а саме - патрони. Походження такої знахідки затриманий автовласник відмовлявся коментувати. Проти нього відкрито кримінальне провадження.

Також Богдан Собко каже – деякі з водіїв не усвідомлюють, що мають справу з новою поліцією – пропонують відкрито хабар за затримання у нетверезому стані. «Однак старі витівки із нашими полісменами не проходять. Порушив правила дорожнього руху, чи кермуєш нетверезим – відповідай за це і сплачуй штраф», - наголошує Богдан Собко.

Також за словами полісмена надія на те, що ситуація на українських дорогах таки зміниться є. Оскільки 10 листопада Кабмін ухвалив Пропозицію Міністервства внутрішніх справ обмежити максимальну швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах з 60 до 50 км/год. Відтак суттєво зростають і штрафи за порушення правил дорожнього руху. Наприклад, за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год передбачено штраф 3400 грн. (дотепер штраф за це правопорушення складав  510 грн.). За залишення місця ДТП запропонували встановити штраф 3400 грн. і передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців. Полісмени вірять - такі новації обов’язково більш дисциплінують порушників дорожнього руху.

Ірина Романова 

Социальные комментарии Cackle