23.09.2016 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Добра справа та от смак зіпсували – у Трускавці чиновники ідею ремонту під’їздів у багатоповерхівках приховали від громади

Добра справа та от смак зіпсували   – у Трускавці чиновники ідею ремонту під’їздів у багатоповерхівках приховали від громади

Трускавецькі  політики що не тиждень, то мають здатність дивувати громаду рідного  міста – то 1 млн. грн. із бюджету щедро виділять на скульптури для того, щоб у місті було «біля чого фотографуватися», то тарифи на теплопостачання різко підвищать, то статутний фонд міського водоканалу поповнять. Не залишилася поза увагою і остання новація чиновників – міська цільова «Програма співфінансування поточних ремонтів багатоквартирних будинків на 2016 – 2020р.р.». Суть програми проста – із міського бюджету виділяють 70% коштів на ремонт під’їздів багатоповерхівок при умові, що громада будинку збирає на ці ж роботи 30% власних грошей. За словами начальника міського управління ЖКГ і Б Сергія Максимича, тільки спочатку цього року у рамках цієї програми містом було виділено 500 тис. грн., згодом ще стільки ж, а на останньому засіданні сесії, яке відбулося, 15 вересня , чиновники вирішили  додати  ще 300тис. грн. на цю благу справу.

Та от добру ідею трускавецькі політики зуміли спаплюжити. На офіційному рупорі влади – сайті трускавецької міської ради та у видінні «Голос ради» про цю програму не має жодної інформації: трускавчанам не розповіли, у який спосіб можна зголоситися до участі у ній, які документи необхідно надати, до кого й куди звертатися. Все на що спромоглися працівники інформаційного відділу міської ради, зауваження до роботи яких є частими, так це викласти на сайті рішення сесії – але віднайти його на новоствореному вкрай недосконалому ресурсі міськради пересічному громадянину непросто. Постає логічне запитання, як громада міста має дізнаватися про благі новації для себе? Виходить, що приймаючи позитивне рішення на благо громади , ту ж таки громаду працівники місцевої влади через непрозорість у своїх діях позбавляють можливості про це знати.

Та нових барв тема розподілу коштів на ремонти у під’їздах набула після розмови журналістів «Джерел Трускавця» з керівником Управління ЖКГ і Б паном  Максимичем. Виявляється, практично усі кошти , додатково скеровані з бюджету на «Програму по співфінансуванню  поточних ремонтів під’їздів» рішенням сесії від 15 вересня, станом на 20 вересня уже були практично розподілені. Питання  - як ? Випадково або ж знали ті громади, до яких мають дотичність депутати міськради! Пан Максимич каже, люди зверталися у їхнє управління із заявами на ці ремонтні роботи. Відтак громади поінформованих багатоповерхівок вирішили скористатися пропозицією по співфінансуванню ремонтних робіт у власних під’їздах. Сергій Максимич запевнив, є будинки, ремонти у яких потягнули на 140 тис. грн. За ці гроші люди зазвичай замовляють заміну вікон у власних під’їздах, ремонт сходових кліток, рідше - заміну дашків над під’їздами – запевнив чиновник.

Ще одним цікавим фактом стала інформація про те, що підрядником виконання більшості робіт у під’їздах трускавчан є підприємство « Комсервіс Трускавець». Фірма, яку не так давно створили у місті, стала рекордсменом по виконанню ремонтних робіт у під’їздах. Такий збіг обставин  можна пояснити причетністю до цієї фірми депутата міськради Мирослава Мицька та заступника мера Олександра Ткаченка. Такі от заплутані схеми трускавецьких політиків діють у курортному місті – для яких непрозорість та закритість стала головними характеристиками  роботи при владному кермі.

Ірина Романова

Социальные комментарии Cackle