16.05.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Були охоронці – прийдуть муніципали. У Трускавці хочуть створити муніципальну варту для забезпечення порядку в парку й місті

Були охоронці – прийдуть муніципали. У Трускавці хочуть створити муніципальну варту для забезпечення порядку в парку й місті

Уже зовсім скоро на вулицях Трускавця побільшає стражів порядку. Уся річ у тому, що в курортному місті оголосили про намір створення муніципальної варти. Така структура ще з минулого року діє у Дрогобичі. Основним обов’язком муніципалів є охорона і забезпечення громадського порядку та боротьба з правопорушниками на вулицях міста. На утримання муніципалів Дрогобич перераховує понад 1 млн. грн. з бюджету на рік. Однак серед містян побутують різні думки – одні схвалюють роботу цієї структури, інші ж нещадно критикують та наголошують: порядку у місті Котермака від людей у формі муніципалів так і не побільшало, а гроші із бюджету на їхнє утримання йдуть чималі.

Випробувати силу та дієвість нової структури вирішили і у Трускавці. Місцевим чиновникам швидше за все урвався терпець -  представники ЗМІ та й трускавчани справедливо нарікають на бездіяльність місцевої поліції та охоронної фірми, найнятої стежити за порядком у  курортному  парку. Оскільки впродовж двох останніх років вулична торгівля у центрі міста та у курортному парку досягла грандіозного розмаху. Тож навести тут лад мерія оздоровниці тепер хоче доручити муніципалам. Щоправда, наразі не відомо, скільки чоловік нараховуватиме нова структура та які кошти їм виділять із скарбниці міста.

Однак, якщо вдатися до мови цифр, то Трускавцю недешево обходиться  і утримання охоронної фірми, яка наглядає за порядком у курортному парку. За даними порталу ProZorro тільки на початку цього року КП «Парк Курортний» замовив дві послуги – охорону сувенірного ринку на бульварі Ю. Дрогобича та послуги з охорони курортного парку. В обох випадках договір уклали із ТзОВ «Краж Нет», фірма зареєстрована у Києві та надає приватні послуги. Річний термін договору по охороні сувенірного ринку обійшовся Трускавцю у 145, 9 тис. грн., охорона ж курортного парку коштувала бюджету курортного міста в рази більше – 382 тис. грн. Якщо звезти до спільного знаменника ці суми, які оздоровниця платить охоронній фірмі за наведення ладу на двох важливих об’єктах курорту, отримаємо понад півмільйона гривень! Та чи відпрацьовують ці кошти, особливо у центральному парку, найняті охоронці – питання більш, ніж риторичне.

Ірина Романова 

* фото МедіаLife
Социальные комментарии Cackle