22.06.2016 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Бізнес-омбудсмен України вважає, що трускавецька влада порушила права місцевого підприємця

омбудсме1.jpgПро це йдеться у листі, скерованому на ім’я мера Трускавця  Андрія Кульчинського. У ньому бізнес-омбудсмен повідомляє, що, розглянувши скаргу підприємця Володимира Куца та вивчивши надані копії документів, дійшов висновку: розпорядження Андрія Кульчинського щодо накладання вето на рішення сесії про затвердження містобудівної документації для зведення багатоквартирного будинку на вул. Бориславській, 28 містить юридичні хиби, оскільки прийняте із порушенням відведеного законодавством 5-денного терміну накладання.

Бізнес-омбудсмен також вказує на неправомірність пункту проекту рішення сесії, який пропонувався міською радою замість ветованого, щодо рекомендації  Управлінню містобудування, архітектури та землекористування про видання містобудівних умов на меншу кількість поверхів у житловому будинку, аніж передбачено у Детальному плані.

Рада омбудсмена просить поширити її звернення серед депутатів міськради та сприяти підприємцю Володимиру Куцу у задоволенні його заяви щодо погодження об’єкту будівництва відповідно до виготовленої ним на замовлення міськради містобудівельної документації.

Зазначимо, що це перший випадок у Трускавці звернення підприємця до бізнес-омбудсмена України щодо нехтування місцевою владою правових засад та перешкоджання реалізації бізнес-проектів. Переконані, що приклад Володимира Куца, який відстояв своє законне право на провадження підприємницької діяльності, додасть наснаги протидіяти протиправним рішенням місцевих посадовців й іншим представникам малого та середнього бізнесу Трускавця.

Дарина КРАВЕЦЬ

1.jpg
2.jpg
3.jpg
Социальные комментарии Cackle