19.10.2016 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Як будуть доопрацьовувати проекти Перспективних планів Пустомитівського, Дрогобицького та Сколівського районів?

18 жовтня членам комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Львівської облради з чотирьох районів сьогодні після публічних обговорень вдалося лише схвалили проект Перспективного плану спроможних територіальних громад Турківського району.
Перспективні плани Пустомитівського, Дрогобицького та Сколівського районів після обговорень за участю представників громад цих районів члени комісії скерували на доопрацювання. Якщо депутати на засіданнях комісії будуть і на далі відсувати прийняття рішення по “конфліктних” районах, то може справдитися песимістичний прогноз щодо 25 жовтня.
Єдиний вихід це спільна стратегія відповідальних структур ЛОДА та ЛОР щодо пошуку оптимальних рішень по Пустомитівському, Дрогобицькомута Сколівському районах, а саме:

1. До 22 жовтня - разом об’їхати ці райони, зустрітися з ініціативними групами альтернативних ОТГ. Сформувати кілька варіантів (картографія та паспорти громад) моделювання кожного з цих районів як пропозиція ЛОДА, РДА, райради чи окремих ОТГ.

Додаткове обговорення питань: створення Щирецької ОТГ, межі Давидівської ОТГ


Додаткове обговорення питань: позиціонування міста Стебник в Перспективному плані в світлі земельних питань, створення Рихтицької ОТГ, межі Трускавецької та Бориславської ОТГ

Додаткове обговорення питань: створення ОТГ з центрами в Завадці та у Верхньому Синьвидному

2. 24 жовнтя - по кожному з трьох районів визначитися на засіданні профільної комісії який варіант найоптимальніший.
3. 25 жовтня - винести на розгляд сесії та затвердити проекти Перспективних планів спроможних територіальних громад решти 13 районів.
Подальше коригування Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівської області проводити лише за умови наявності місцевих ініціатив по створенню ОТГ з наявним оформленим відповідно до чинного законодавства пакетом документів.

Степан Рудницький, адміністратор у ГО "Центр місцевого розвитку"

Социальные комментарии Cackle