08.12.2016 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Мешканців Львівщини закликають відмовитися від живих ялинок і купувати до свят штучні

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до мешканців Львівщини з проханням не вирубувати ялинки та шукати альтернативні рішення для святкування новорічно-різдвяних свят. Це дозволить зменшити випадки несанкціонованої вирубки ялинок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

yalinka

За словами директора департаменту Руслана Гречаника, саме з наближенням Нового Року та Різдвяних свят лісові насадження Львівщини зазнають непоправної шкоди: попит на живі ялинки сприяє вирубуванню хвойних дерев.

“Вже відтепер у торгових центрах, супермаркетах та на ринках можна придбати штучні ялинки, які не поступаються красою і пишністю справжнім. До того ж їх можна встановлювати впродовж багатьох років. Що ж стосується запаху хвої, то можна використовувати для ароматизації приміщень натуральні ефірні олії хвойних рослин, які, окрім гарного запаху у домівці, позитивно впливають на здоров’я людей”, – розповів Руслан Гречаник.

Також у департаменті нагадують, що щороку у грудні, напередодні зимових свят, проводять екологічну акцію “Новорічна ялинка”. Її мета – попередження незаконної рубки сосен та ялин, безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок, а також притягнення до відповідальності за самовільну заготівлю і реалізацію незаконно зрубаних хвойних дерев.

Щоб вберегти насадження від самовільних рубок, проводитимуться і спеціальні рейди-перевірки в лісах, особливо на територіях природно-заповідного фонду, на автодорогах, залізничних вокзалах і ринках області. Рейдові групи у складі інспекторів Держекоінспекції спільно із громадськими інспекторами з охорони довкілля, працівниками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та Головного управління Національної поліції у Львівській області перевірятимуть законність заготівлі, перевезення та реалізацію ялинок.

Департамент екології та природних ресурсів зокрема, наголошує, що громадян, які незаконно торгуватимуть ялинками, притягуватимуть до адміністративної чи кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку.


Социальные комментарии Cackle