13.11.2017 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Доступ до публічної інформації найгірший у міськраді Львова та Львівській ОДА: моніторинг

Доступ до публічної інформації найгірший у міськраді Львова та Львівській ОДА: моніторинг

Львівська міська рада та Львівська ОДА демонструють погані показники у доступі до публічної інформації.

Про це повідомляє Львівський портал із посиланням на моніторинг, який провів Центр демократії та верховенства права.

Зокрема Львівська міська рада посіла останнє місце у рейтингу рівня доступу до інформації.

А Львівська обласна державна адміністрація у рейтингу ОДА зайняла передостаннє місце.

У ході моніторингу громадські експерти оцінили рівень доступу до інформації в обласних державних адміністраціях, обласних радах та міських радах обласних центрів по всій Україні. Зокрема, монітори проекту перевіряли відповідність офіційних документів органів влади Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також оприлюднення необхідної інформації на веб-сайтах і якість роботи з інформаційними запитами громадян – цю частину дослідження провів

Дослідивши роботу розпорядників за цими критеріями за Методологією, затвердженою офісом Уповноваженого ВРУ з прав людини, монітори вивели «рівень відкритості» кожного розпорядника інформації.

Так, найбільш відкритими (високий рівень) серед обласних державних адміністрацій є Донецька, Харківська, Вінницька та Херсонська ОДА. Решта ж адміністрацій мають середній або задовільний бал, тож критичних проблем з доступом монітори не виявили.

Натомість моніторинг облрад показав, що жодна з них не забезпечує доступ до інформації на високому рівні. Найкращою тут є Тернопільська обласна рада, однак вона отримала лише середню оцінку. А от рівень доступу в Київській обласній раді експерти оцінили як низький.

Рейтинг відкритості серед міських рад очолив Херсон – лише тут монітори поставили високу оцінку за рівень доступу. Решта ж міський рад мають середній та задовільний бал.

Назад Джерело: ні корупції
Социальные комментарии Cackle