24.03.2015 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобичi може статись транспортний колапс

У Дрогобичі прогнозується транспортний колапс, спричинений прийнятим 19 березня виконкомом рішення про зменшення тарифу на перевезення в міських автобусах на 0,50 грн.

Перевізники вручили секретарю міської ради, в.о міського голови листи Тарасові Метику листи, в яких вказано, що при дії встановленого тарифу 2,50 грн., МПП «Західтранс» припиняє обслуговувати маршрут №5 «вул. Д. Нечая (Нова Волоща) — пл. Злуки (залізничний вокзал)», МПП «Транспортник» припиняє обслуговувати маршрути, які є дотовані підприємством: №1 «вул. П. Орлика (Синагога) — вул. М.Тураша (Долотний завод)», №6 «вул. Війтівська гора — вул. І. Франка», №8 «УТЦ «Матадор» — вул. Гайдамацька (гуртівня «Пляц»)», №9 «вул. Горішня Брама (дачі) — вул. І. Франка (парк С. Бандери)».

Перевізники наголошують, що при нинішній ситуації на ціну пасажирських перевезень впливає не лише вартість пального, яка коливається, а низка інших факторів, в т.ч. вартість запчастин, на які ціни не знизилися, окрім ціни на пальне. Тому прийняття рішення виконкому про зменшення тарифу на 0,50 грн. вони вважають поспішним.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні виконкому при прийнятті рішення щодо підняття тарифу на громадські перевезення з 2,00 грн. до 3,00 грн., було обумовлено, що виконком перегляне тариф на 0,50 грн. за умови коливання ціни на пальне в межах 10%. Станом на 19 березня, ціна на пальне знизилася на 20%.

Відповідно секретар міської ради, в.о. міського голови Тарас Метик і члени виконкому виконали свою обіцянку перед мешканцями міста — переглянули тариф на перевезення і встановили його у розмірі 2,50 грн. Тариф вступає в дію з 23 березня.

http://drohobychanyn.io.ua/
Социальные комментарии Cackle