24.06.2016 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Стартував великий Карпатський ярмарок-фестиваль «Дрогобич-Органік-Фест»

Сьогодні, 24 червня, у Дрогобичі на пл. Ринок стартував великий Карпатський ярмарок-фестиваль «Дрогобич-Органік-Фест», який триватиме три дні.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

На ярмарок-фестиваль запрошені виробники-продавці екологічно чистої продукції з усієї України. Очікується участь 50-70 виробників органічної продукції та ще 10-15 інших виробників.

«Цей захід стане чудовою нагодою познайомити покупців та туристів з красою міста та привітними дрогобичанами, зробити закупи, провести незабутньо час, відпочити, – кажуть організатори. – Гості зможуть придбати різноманітні продукти, посмакувати гарячі страви від найкращих кухарів регіону: борщ, рибну юшку, печену картоплю з салом, вареники, шашлики, бограч, посмакувати гарячого вина, подегустувати мед, сири та інше. Купити сувеніри, різноманітні прикраси карпатських умільців».

На площі Ринок будуть діяти кілька майданчиків для демонстрації всіх аспектів життя міста: фінансова просвіта: «Заощаджуй і дій» від КС «Бойківщина», еко-майданчик «Енергозбереження», еко-форум велосипедів «Дрогобич – місто роверове», еко-книжкова толока, еко-дитячі забави, еко-фітнес «Танці для всіх», благодійний майданчик  «Пам’ятай про АТО», народна фотогалерея на прищепці «ДрогобичЕкоФотоГаларея».

Під час фестивальної частини буде проводитись творча імпреза «Місто митців», головним змістом якої будуть майстер-класи від професіоналів народних ремесел для молоді та всіх охочих; виставка-продаж доробків художників, скульпторів, гончарів, ковалів, вишивальників тощо. Сьогодні, о 20:00, на великому екрані відбудуться презентації громадських організацій Дрогобича та регіону.

Козацькі забави – завтра, 25 червня, о 13.00 для цінителів спорту, де вони зможуть продемонструвати свою силу та спритність: потягнути віз з глядачами, перегони мішків із збіжжям, підняти колоду, позмагатись в перетягуванні канату, з армреслінгу. Окрім того, в рамках дійства відбудуться показові виступи чемпіонів з карате, боксу, бойового гопака.

Окрасою фесту стане інсталяція «Дрогобич середньовічний» на яку запрошені представники лицарського клубу «Баннерет». Гості фесту зможуть подивитись на лицарські поєдинки, а також самі взяти участь в двобоях. Дівчата будуть мати нагоду покрасуватись в середньовічних платтях, зробити фото на пам’ять. Будуть проводитись екскурсії та демонстрація фотовиставки.

У суботу та неділю – на сцені фестивалю буде відбуватись святковий концерт за участю талантів регіону: співаків, танцюристів. В неділю охочі зможуть взяти участь в конкурсі «КАРАОКЕ» о 14.00.

На центральній площі міста працюватимуть атракціони,  проводитимуться різноманітні ігри, конкурси для дітей та дорослих.

Серед гостей фестивалю буде розігруватись святкова лотерея.

Засновниками і організаторами заходу є кооператив здорового харчування «Віра», Кредитна спілка «Вигода», Фонд громад «Рідня», комп’ютерно-діловий центр. Кредитна спілка «Бойківщина» – головний партнер. 

Социальные комментарии Cackle