26.07.2016 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Споживачі з 13 сіл боргують «Дрогобичводоканалу» близько 219 тис. грн

Споживачі з 13 сіл боргують КП «Дрогобичводоканал» за надані послуги з водопостачання близько 219 тис. грн.

Лідирує село Довголука з боргом споживачів – понад 127 тис. грн. Абоненти Михайлевич заборгували – 46 тис. 696 грн, Уличного – 44 тис. 127 грн. Борги населення зафіксовані у кожному з 13 сіл, яким надає послуги дрогобицьке підприємство.

У сільській місцевості пролягає близько 75 км водопровідних мереж, які сьогодні – не у найкращому технічному стані. Справа в тому, що ці водопровідні комунікації не перебувають на балансі водоканалу, тож у тариф не закладені кошти на їхнє обслуговування. Паперовою підставою, відповідно до якої бригади водоканалу все ж виїжджають на аварійні виклики, є договори на обслуговування між адміністрацією підприємства і сільськими радами. Втім, жодних відшкодувань за проведені роботи підприємство не отримує.

«Ми змушені виїжджати у села, латати труби, адже витоки води – прямі збитки підприємства. Комунікації у селах потребують не лише ремонту, але й цілковитої заміни», – каже начальник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала.

Керівник водоканалу акцентує, що гостра потреба у створенні та реалізації програми з відновлення і модернізації водопостачання у Дрогобицькому районі назріла давно. Зі свого боку, водоканал неодноразово порушував проблему перед районними чиновниками. Однак місцева влада чомусь досі не поставила це надважливе питання у своєму порядку денному. 
Социальные комментарии Cackle