22.09.2016 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Дрогобиччині пропонують альтернативний план формування сільських територій

Дрогобиччині пропонують утворити 4 об’єднані територіальні громади замість 7, які вже затверджені Кабінетом міністрів України.

Про це йшлося учора, 21 вересня, на семінарі у Львівській ОДА з обговорення проекту Перспективного плану формування спроможних ОТГ.

У коментарі IA ZIK адміністратор ГО «Центр місцевого розвитку» Степан Рудницький висловив зауваження щодо пропозиції утворити Бориславську об’єднану територіальну громаду, до якої мали б увійти усі населені пункти гірської зони Дрогобицького району.

«Зважаючи на відсутність доріг з твердим покриттям та стан наявних в межах пропонованої Бориславської ОТГ, таке об’єднання не забезпечить населенню поліпшення доступності до адміністративних послуг, – каже С.Рудницький. – Чомусь хочуть позбавити права на формування Східницької та Підбузької ОТГ. Звичайно, причиною можна назвати відсутність реальних ініціатив на Дрогобиччині та певну позицію окремих сільських голів, але деякі перепони у формуванні тієї ж Східницької ОТГ могли б бути подолані в рамках чинного законодавства».

За словами С.Рудницького, депутати Львівської обласної ради від Дрогобиччини за підтримки голів та депутатів місцевих рад ще мають шанс до 11 жовтня напрацювати альтернативний та прийнятний для подальшого розвитку сільських територій проект Перспективного плану формування спроможний громад. 

Социальные комментарии Cackle